Salainen menetelmä, joka voi tehdä meditoinnista super helppoa!

Meditointi on super helppoa!

Säkin oot varmasti kuullut meditoinnin mahtavasta voimasta! Ihan kaikenlaiset ihmiset ovat saaneet meditaatiosta tukea omaan elämäänsä.

Meditoinnilla ja tietoisuusharjoituksilla on jo pitkään tiedettykin olevan hyvää tekeviä vaikutuksia. Tietoisuusharjoitukset vähentää mm. stressiä, poistaa ahdistusta, tehostaa vastustuskykyä, laskee verenpainetta ja lisää voimavaroja. Kliinisissä tutkimuksissa on huomattu, että tietoisuusharjoitukset auttaa esimerkiksi masennuksen, kivun, kroonisen stressin ja syömishäiriön hoidossa.

Meditaatio on mielenhallinnan menetelmä, jossa yhdistetään keskittyminen rentoutumiseen. Meditaatiossa tavoitellaan mediatiivistä tilaa, jolla voidaan vähentää sisäistä hälyä ja stressiä, jotka ovat esteenä saavuttaaksemme täyden potentiaalin ja ymmärryksen.(1

Oot ehkä kokeillutkin sitä; sulkenut silmäsi, hengittänyt sisään ja ulos, mutta seuraavasa hetkessä huomaat miettineesi jo usean minuutin ajan lasten kurahaalareita ja ruokaostoksia. Oot saattanut luopua koko meditaatiosta, koska se tuntuu ihan liian haastavata. Niin tuttua!

Jos sinulla ei ole aikaa meditoida 20 minuuttia, sinun pitäisi meditoida tunti. 

Kyse ei ole kuitenkaan siitä, ettet osaisi meditoida. Ei  nimittäin ole olemassa vain yhtä menetelmää meditoimiseen! Sääkin olet jo saattanut humpsahtamaa mediatiiviseen tilaan tietämättäsi. Usein se tapahtuu saunassa, tai vaikka juostessa. Oma suosikkini on neulominen! 

aktiivinen meditaatio

Tutkiessani aihetta lisää, huomasin neulemeditaation tuovan kaksin verroin hyvää! Sen lisäksi, että saan hyödyt meditoinnin voimasta, myös neulominen on todellista aivoruokaa!

Neulominen on monelle jo sinänsä terepiaa. Se on väkevä stressinpurku menetelmä ja haasteetkin saattaa ratketa, kuin itsestään neulomisen lomassa. Neulominen saattaa helpottaa myös masennusta, kehittää motoriikkaa, pitkäjänteisyyttä ja keskittymiskykyä. Rytminen toistuva liike hellii kaiken kaikkiaan aivoja ja vapauttaa serotoniinia. Neulominen palauttaa meidät huolien vatvomisesta tähän hetkeen. 

Puikkojen heiluttelu saattaa myös vähentää kipua. Englannissa Bathin kaupungissa neuleryhmä kokoontuu viikottain paikallisella kipuklinikalla. Maailmalla käytetään neulomista myös täydentämään lääketieteellistä hoitoa. Sen lisäksi, että terapeuttisen neuleryhmän perustaminen on terveydenhuollolle hyvin edullista, sen tuomat hyödyt ovat myös huomattavat.

Neulemeditaation tavoitteet on samat, kuin perinteisessäkin meditaatiossa. Voit kokeilla, millainen neulominen tuntuu sinusta parhaalta. Helpohkon neuleen lomaan on helpompi ujuttaa mantroja, kun taas vaikeampi sitoo meidät tiukasti tähän hetkeen. Neuloessa voi keskittyä hengittämiseen, silmukoiden laskemiseen, tai siihen, miltä lanka ja puikot tuntuu käsissäsi. 

Neulomista voi siis käyttää niin meditaatioon, mindfulnesiin, kuin affirmaatioihinkin. Silmukoille voi myös tiputella rukouksia rukousnauhan tavoin.

Toisin kun perinteisessä meditaatiossa, neulemeditaation tuloksena on myös jotain näkyvää. Se seikka voi tuoda esiin kuplivaa iloa!

♥ Riina

Kommentit