Neulominen & värien vaikutus




On jännittävä ajatella, että langan värilläkin on merkitystä! 

Värit saattaa vaikuttaa hallitsevaan olotilaan ja tunteisiin. Voimme kokeilla painaa negatiiviseksi kokemiamme tunteita alas ja nostaa niitä, joita haluaisimme vahvistaa. 

PUNAINEN: Saatat olla punaisen langan tarpeessa, jos tunnet väsymystä, epävarmuutta, itsekurin puutetta, tai levottomuutta. Punaista kannattaa käyttää myös mm. vahvistaakseen perusturvallisuuden tunnetta, elämänhalua ja voimaa. 

Väriä voi toki käyttää liikaakin. Esimerkiksi laajat punaiset pinnat ei enää tuokkaan toivottua vaikutasta, vaan saattaa aiheuttaakin stressiä, unettomuutta tai agressiivisuutta. 

ORANSSI: Vahvistaa mm.  luovuutta, elämäniloa ja seksuaalisuutta. Oranssi yhdistetään myös nautiskeluun, kotiin, perheeseen ja talouteen. Saatat tarvita oranssia, jos tunnet uupumusta, menestymisen vaikeutta, tai avuttomuutta. 

Oranssia saattaa olla jo neuleessa liikaa jos tunnet itsesi ylitunteelliseksi, tai hillittömäksi. 

KELTAINEN: vahvistaa itsetuntoa, voimaa, valtaa, aktiviisuutta, rohkeutta ja itseluottamusta. Saatat olla keltaisen langan tarpeessa, jos koet passiivisuutta, heikkoa itsetuntoa, vastuunpelkoa, heikkoa tahdonvoimaa, tai voimattomuuden tunnetta. Keltainen piristää ja aktivoi. 

Jos keltaista on jo liikaa saatat tuntea yliaktiivisuutta, agressiivisuutta, tai ärtyneisyyttä. 

VIHREÄ: Vahvistaa rakkautta, myötätuntoa ja lämpöä. Saatat olla vihreän tarpeessa jos koet surua, katkeruutta, tai empatian puutetta. Vihreä rauhottaa ja maadoittaa. 

Jos vihreää on jo liikaa, saatat tuntea mustasukkaisuutta, tai miellyttämisen tarvetta

SININEN: Saatat olla sinisen tarpeessa, jos haluat vahvistaa kommunikointia, itseilmaisua ja oman elämän luomista. Sinen vahvistaa myös ituitiota mielenvoimaa, tai tunneälyä.  Saatamme olla sinisen tarpeessa, jos meillä on tunne, ettemme saa ääntämme kuuluviin, tai meillä on päätöksenteon vaikeutta. 

Sinistä saattaa jo olla liikaa, jos olemme ylipuheliaita, tai meillä on keskittymisvaikeutta. 

VIOLETTI: Nostaa henkisyyttä, tietoisuutta, toisten palvelemista. Saatamme olla violetin tarpeessa jos koemme henkisen kasvun vastustusta, liikaa skeptisyyttä, tai henkistä tyhjyyttä. 

MUSTA: Mustaa pidetään mystisenä, salaisuuksien ystävien värinä. Musta sisältää myös tarpeen suojella omia tunteitaan. 

VALKOINEN :   Valitse valkoinen, kun kaipaat yksinkertaisuutta, itsenäisyyttä, tai harmoniaa. 

- Riina 

ps. Lue lisää väreistä esim. Sinikka Piipon Kasvien maaginen maailma teoksesta. 







Kommentit