Kesytä murheet neulemeditaatiolla

Murheet ja haasteet ratkeaa neulomalla

Ihmiset käyttää valtavan määrän aikaa asioiden murehtimiseen. Lukeudun itsekin niihin stressi-Erkkeihin, jotka menettää helposti yöunensa huolien takia. Asioiden murehtiminen öisin ei kuitenkaan yleensä millään tavalla paranna tilannetta, vaan usein pahentaa sitä unenpuutteen mukana.

Tässä nimenomaisessa hetkessä ei kuitenkaan ole huolia. Asiat, jotka saattavat painaa mieltämme, on todellisuudessa vasta tulossa, tai asioita, jotka on jo menneet ohitse. Välillä on ihan hyvä keskittyä tähän hetkeen, seuraavaan hengenvetoon ja neuletyön silmukkaan. Voit rauhoitella mieltäsi, sillä juuri tässä nimenomaisessa hetkessä ei ole mitään hätää. Voit sisällyttää sen ajatuksen silmukoille neuloessasi. 

Puikkojen rytmi, langan liukuminen sormiesi välistä, rauhallinen hengitysrytmi ja sanat, jotka asetat silmukoille- rauhoittaa, hellii ja rentouttaa mieltäsi. Jos mieleesi nousee ahdistusta, tai murhetta muista, että se on vaan ajatus.  Anna sen tulla, pysähdy tarkastelemaan sitä ja anna sen sitten lipua pois. Palaa sitten keskittymään taas tähän hetkeen, hengitykseen ja silmukoihin. Älä anna tulevan murheesi määrittää täysin tätä hetkeä, sillä juuri tässä hetkessä ei ole mitään hätää.

Kun olet istuttanut mielellesi huolen sijaan uuden ajatuksen, että juuri nyt ei ole mitään hätää, kehosi stressitaso laskee ja löydät ehkä tästä tilasta käsin ihan uudenlaisia mahdollisuuksia, vaihtoehtoja ja ratkaisuja. On vaikea nähdä asian kaikkia puolia jos mieli tuntuu kovin mustalta. 

Jos huolta aiheuttava asia on kuitenkin sellainen, jolle et voi todellisuudessa tehdä mitään, on hyvä tiedostaa sekin. Onko asia todella silloin sellainen, josta ylipäätään tarvitsee murehtia? Voit kokeilla siihen murhetilkkutekniikkaa. Neulo pieni tilkku, vaikka 10cm x 10cm ja kerro huolesi silmukka silmukalta tilkulle. Sen jälkeen katso huoltasi, jos huomaat ette voi tehdä asialle mitään, totea se ääneen. Asiaa on turha silloin enää vatvoa. Pura lopuksi tilkku ja anna itsellesi lupa päästää murehtimisesta irti. 

Toivon sinulle kaikkea hyvää! 

♥ Riina

Kommentit